WGC Oost (Werk & Gezondheidscentrum Oost)


WGC staat voor Werk en Gezondheidscentrum. Een samenwerking van specialisten op het gebied van arbeid en gezondheid.  Wij zijn geen arbodienst maar een groep adviseurs en specialisten die voor werkgevers oplossingen biedt.

Onze specialiteiten zijn: Preventie, Interventie, Financiering. 

                 

We spreken liever niet meer van verzuimmanagement, maar van gezondheidsmanagement.  Hierin gaat het om verhogen van vitaliteit en de mate van arbeidsgeschiktheid. 
WGC Oost denkt aan het demedicaliseren: we kijken naar wat mensen nog wél kunnen. 


Wat doet WGC Oost?

WGC Oost ondersteunt bedrijven bij het inrichten van een vitale werkomgeving. Hierin horen allereerst een gezonde bedrijfsstrategie, een duidelijk verzuimbeleid, praktische regels en een gezonde werkomgeving. Een leidinggevende die gezond gedrag en goed presteren stimuleert en contact heeft met zijn talenten en deze tot maximale prestaties in weet te zetten. Betrokken bestuurder en een plan om het bedrijf in dit segment te ontwikkelen. 

Een betrokken, vitale, en gezonde werknemer presteert beter!

Maar waarom hebben we dan nog rookruimtes? Of een frikandel in de lunchpauze? Waarom hebben we dan nog wachtdagen bij ziekte? Of een leidinggevende die nooit eens een compliment uitdeelt? En hebben alle medewerkers van 50+ een BMI van 30 of hoger?

Een vitale medewerker past in een vitale bedrijfsomgeving. Dus moeten we allemaal en als bedrijf ons inschrijven voor de Marathon van Rotterdam? Natuurlijk niet. Maar bewuster omgaan met wat we van elkaar verwachten als het om vitaliteit gaat wel.

Voordelen WGC Oost

  • Hoge kortingen op uw collectieve zorgverzekeringen bij Zilveren Kruis en Menzis. 
  • 3 extra fysio behandelingen bij Menzis voor werkgever - werknemers collectieven
  • ​3 extra fysio behandelingen bij Zilveren Kruis voor alle inwoners van Twente
  • ​Vergoeding voor telefonische psychologische hulpverlening is € 300 per persoon per jaar bij Zilveren Kruis


                                      


WGC Oost Almelo
Plesmanweg 9 -209
7602 PD Almelo
T.0546-850407
Email: info@wgcoost.nl

       

WGC Oost site