PMO's zijn verplicht vanaf 01 juli 2017

 

HEALTH CHECK & PREVENTIEF MEDISCH ONDERZOEK

Wij willen stiekem niets liever dan dat uw casemanager of (vaak saaie) bedrijfsarts geen werk meer heeft. Niet omdat ze het werk niet goed uitvoeren maar omdat het gebruik vaak gewoon voorkomen kan worden. Wij meten, verbeteren en bewaken de inzetbaarheid, fysieke en psychische gezondheid en fitheid van jouw personeel. Dat dit niet duur, saai of moeilijk hoeft te zijn bewijzen wij elke dag. Onze health checks en vitaliteitstrajecten zijn dan ook niet onnodig gecompliceerd maar wel uniek.

Ondanks dat het aanbieden van een PMO aan jouw medewerkers verplicht is (artikel 18 van de arbowetgeving), is dit nooit onze insteek!  Wij geloven dat nu preventief actie ondernemen noodzakelijk is om ook in de toekomst succesvol te blijven. Wil jij jouw personeel stimuleren om vitaler te leven en ze inzicht geven in de eigen gezondheidsrisico’s? Dan is onze health check ofwel preventief medisch onderzoek de oplossing.

Wij starten met een health check bij u op locatie. Dus geen gedoe met reiskosten en lastige planning.

Ondertussen hebben wij al duizenden werknemers in diverse branches door heel Nederland gestimuleerd tot een gezonder, fitter en vitaler leven.

Inhoud health check:
 

  • Vragenlijstmodule Leefstijl
  • ​Uitgebreid bloed onderzoek  (o.a. HDL/ LDL , Totaal Cholesterol, Trigliceride en Glucose)
  • ​Bloeddruk meting
  • Lichaamssamenstelling  (o.a. BMI, vet-,vocht-,spierpercentage, buikomvang, visceraal vet)
  • Spirometrie (longfunctie en bloedzuurstofgehalte)
  • Hartrisico score
  • Metabolische leeftijd
  • Persoonlijk adviesgesprek
  • Individuele rapportage health check (ook online)

De health check wordt altijd afgesloten met een persoonlijk advies en inzetbaarheidsgesprek waarin het belang van vitaliteit, leefstijl, eigen inzetbaarheid en behoefte centraal staat. Het advies wordt gebracht op een manier die elke deelnemer begrijpt. Na afloop krijgt elke deelnemer een adviesrapport waarin de resultaten staan vermeld. Daarnaast worden diverse handvatten aangereikt waarmee laagdrempelig gewerkt kan worden aan het verbeteren van de eigen vitaliteit en inzetbaarheid.

KRISTALHELDERE BEDRIJFSRAPPORTAGE

Op basis van de resultaten uit de health check volgt een bedrijfsbreed overzicht maar ook een financieel inzicht wordt gepresenteerd. Met onze kristalheldere overzichten kan u maatregelen nemen om de vitaliteit blijvend te stimuleren en gezondheidsrisico’s te verkleinen. Vaak kan er met kleine aanpassingen (voornamelijk door uw mensen zelf) veel winst behaald worden. Wij komen de resultaten bespreken en presenteren en gaan vervolgens graag het dialoog aan.
 
Berkstraat 100
7572 CD Oldenzaal
T: 085-071 26 69
info@thevitalcompany.nl
 
   

De Health Check

De Health Check wordt vergoed op de aanvullende 1, 2, 3 en 4 ster zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea