Fysieke preventie is meer dan sporten alleen!!

Natuurlijk is het sportief bewegen belangrijk om je vitaler te gaan voelen. Onze fysiotherapeuten moedigen dit natuurlijk ook aan. Zij kunnen u informeren over hoe u moet gaan beginnen met sporten en hoe u het lichaam moet monitoren tijdens en na het sporten.

35 aangesloten fysiotherapie praktijken in Twente

Bij de stichting Vitaal in Twente zijn 35 fysiotherapie praktijken aangesloten.  Dit samenwerkingsverband van praktijken bundelen de krachten en ondersteunen onze missie en visie. Wilt u weten bij welke praktijken u terecht kunt in uw buurt. Ga naar de pagina Zoek uw fysiotherapeut.


Valpreventie "Vallen verleden tijd"

Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met en botbreuk op de spoedeisen hulp vanwege een valpartij. Wij hanteren het onderzoek van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen om de wetenschappelijke onderbouwde valtraining te begeleiden.

Een ervaren fysiotherapeut en ergotherapeut begeleiden de groepslessen. Er zijn  10 bijeenkomsten van anderhalf uur en de lessen bestaan uit een combinatie van de volgende onderdelen:

  1. Hindernisbaan die bestaat uit de dagelijkse obstakels die in het leven val-gevaarlijk kunnen zijn. Denk aan trappen, een ogelijke stoep en draaien in kleine ruimten.
  2. Sport en spel
  3. Val training. Mocht u onverhoopt uit onbalans raken. Wij leren u op een veilige manier te vallen. Deze oefening wordt stapsgewijs opgebouwd, zodat u geen risico loopt.


 
Overstappen naar Zilveren Kruis? Klik op het logo.