Administratie

Laat u geld liggen door bepaalde regelingen niet aan te vragen? Of kunnen we u ondersteunen met uw budgetbeheer?

Wij ondersteunen bij geldzaken. Wij helpen bij het invullen van formulieren om bijvoorbeeld regelingen aan te vragen en wellicht geld terug te verdienen. Denk aan diverse ‘aftrekposten’ voor zorgzaken. We proberen verder te kijken dan alleen de huidige situatie en zoeken ook echt de oorzaak van uw financiële problemen en komen met praktische oplossingen. We zijn er voor iedereen die vragen heeft over rondkomen met geld.

Dienstencheque van de gemeente

In veel gemeentes is het mogelijk om Dienstencheques aan te vragen en in te zetten bij Servicediensten. U kunt dan tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van onze diensten. Een dienstencheque (ook wel HHT genoemd) kost €5,- of €8,75, afhankelijk van de gemeente waar u woont.

Wij brengen u de eigen bijdrage voor de dienstencheque in rekening (dit mag zonder BTW), plus een toeslag via Servicediensten (met BTW). Hieronder vindt u een overzicht van onze prijzen.

Rekenvoorbeeld:

U maakt gebruik van onze klussenservice, en woont in een gemeente waar de eigen bijdrage voor de dienstencheque €5,- is. 

U betaalt dan 1 dienstencheque (€5,-) + een toeslag van €3,05. De dienstencheque wordt u in rekening gebracht via thuiszorgorganisatie Bions (dit zijn zusterbedrijven van Servicediensten Twente) en dit wordt zonder BTW gefactureerd. De toeslag wordt via Servicediensten Twente gefactureerd (dit is de prijs inclusief BTW). U betaalt dus in totaal €8,05. 

N.B. Een dienstencheque (of HHT) kunt u aanvragen bij de gemeente. U dient daarvoor een WMO-indicatie te hebben, het is echter niet noodzakelijk dat u cliënt bij Bions bent.