Ziekenhuisbezoek

U heeft een afspraak in het ziekenhuis. Dan is het soms fijn als iemand u thuis komt ophalen en u begeleidt naar en in het ziekenhuis. Die u helpt de weg te vinden in het ziekenhuis en die op u wacht in de wachtkamer, of als u dat wilt met u mee gaat in de spreekkamer. U kunt hierover afspraken maken met Servicediensten Twente, wij zorgen dan voor een betrouwbare begeleid(st)er, die ook nog eens prettig gezelschap is.

Dienstencheque van de gemeente

In veel gemeentes is het mogelijk om Dienstencheques aan te vragen en in te zetten bij Servicediensten. U kunt dan tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van onze diensten. Een dienstencheque (ook wel HHT genoemd) kost €5,- of €8,75, afhankelijk van de gemeente waar u woont.

Wij brengen u de eigen bijdrage voor de dienstencheque in rekening (dit mag zonder BTW), plus een toeslag via Servicediensten (met BTW). Hieronder vindt u een overzicht van onze prijzen.

Rekenvoorbeeld:

U maakt gebruik van onze klussenservice, en woont in een gemeente waar de eigen bijdrage voor de dienstencheque €5,- is. 

U betaalt dan 1 dienstencheque (€5,-) + een toeslag van €3,05. De dienstencheque wordt u in rekening gebracht via thuiszorgorganisatie Bions (dit zijn zusterbedrijven van Servicediensten Twente) en dit wordt zonder BTW gefactureerd. De toeslag wordt via Servicediensten Twente gefactureerd (dit is de prijs inclusief BTW). U betaalt dus in totaal €8,05. 

N.B. Een dienstencheque (of HHT) kunt u aanvragen bij de gemeente. U dient daarvoor een WMO-indicatie te hebben, het is echter niet noodzakelijk dat u cliënt bij Bions bent.